Voor velen van ons is de reis om af te vallen of fitter worden, een persoonlijke reis. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Het is jouw gevecht met de calorie├źn en jij moet jezelf in je sportpakje hijsen om in beweging te komen. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Je vrienden of familie willen je graag helpen om je doel te bereiken – en zijn vaak net zo trots als jij, wanneer je vooruitgang boekt.

Moet ik echt 10.000 stappen per dag doen?
Als er gekeken wordt naar de richtlijn van de World Health Organization (WHO) omtrent fysieke activiteit, dan wordt er met geen enkel woord gerept over het moeten zetten van 10.000 stappen per dag. Deze richtlijn geeft namelijk alleen aan dat een volwassene rond de 150 minuten per week aan activiteiten moet doen op een gemiddelde intensiteit. Of 75 minuten per week op een hoge intensiteit [1].

In Nederland is op dit moment de norm dat iemand 30 minuten matig intensief moet bewegen op tenminste 5 dagen per week. In rapporten van het ministerie van volksgezondheid en sport wordt evenmin het getal van 10.000 stappen genoemd.

Leave A Comment

Recommended Posts