Wat doet stress met het lichaam?
Je lichaam maakt zich bij stress en angst klaar om te vluchten of vechten. Dit kan nuttig zijn: Bij een snel reactievermogen spring je op tijd opzij voor een automobilist die jou niet ziet. Daarna voel je je hart even bonzen in je keel: dat scheelde maar een haar. Vervolgens moet je deze stress wel kwijtraken, bijvoorbeeld door het even van je af te schudden of een extra blokje om te lopen. Doe je dit niet, dan blijf je gestresst en verschrikt.

In principe heb je als sporter geen extra supplementen nodig om sterker, slanker of gespierder te worden*. Als je een gevarieerd, gezond en eiwitrijk voedingspatroon volgt, krijg je in principe voldoende bouwstoffen binnen om flinke stappen te maken. Wat mij betreft bestaat de basis uit de drie belangrijke pijlers: goed eten, slapen en trainen! Werk dus éérst aan een goed voedingspatroon, voldoende slaap en rust en een juiste trainingsbelasting. Je ziet hieronder in de piramide dat supplementen echt maar een heel klein verschil maken, mogelijk zelfs minder dan 1%.

Leave A Comment

Recommended Posts